antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Επιφυλάξεις και αιχμές Μπιρμπίλη για την «τακτοποίηση» αυθαιρέτων

«Δεν θα υπάρξει πολεοδομικός και περιβαλλοντικός μανδύας σε μία ρύθμιση που θα έχει μόνο μια εισπρακτική λογική», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, σχολιάζοντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τα αυθαίρετα.



Επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος στα αρμόδια θεσμικά όργανα, "αν και όταν" το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάσει ρύθμιση για την είσπραξη των βεβαιωμένων και μη προστίμων. "Η οποιαδήποτε ρύθμιση δεν έχει να κάνει με τη βούληση ή μη ενός υπουργού ή της κυβέρνησης να λύσει ένα πρόβλημα υπαρκτό και ένα πρόβλημα με πολλές κοινωνικές διαστάσεις. Η ρύθμιση αυτή έχει να κάνει με τη συνταγματικότητα ή μη", πρόσθεσε.

Συγκρίνοντας την υπόθεση των αυθαιρέτων με εκείνη της "τακτοποίησης" των ημιυπαίθριων χώρων, η υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση εκλήθη να λύσει ένα "τετελεσμένο" πρόβλημα και χαρακτήρισε έξυπνη λύση την έννοια του περιβαλλοντικού ισοζυγίου δηλαδή της αξιοποίησης των εσόδων από τους ημιυπαίθριους μέσω του "πράσινου" ταμείου.

ΔΕΗ

Κληθείσαν να σχολιάσει το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης για την επιχορήγηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από την επιχείρηση, είπε πως "ο συνδικαλισμός πρέπει να έχει μια αυτονομία, να είναι ανόθευτος και να μην μπαίνει σε οποιαδήποτε συναλλαγή με την οποιαδήποτε εξουσία".

Για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, χαρακτηρισε σαφή τη θέση της κυβέρνησης για την πώληση μετοχών και διατήρηση του ελέγχου της επιχείρησης από το Δημόσιο. "Κατ’ αρχήν, μέτοχος του Δημοσίου στη ΔΕΗ είναι το υπουργείο Οικονομικών και το ΥΠΕΚΑ έχει στην αρμοδιότητά του το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας", διευκρίνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες