antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου: Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για πρόσθετη βοήθεια

Tην προσήλωση της Ελλάδας στο οικονομικό πρόγραμμα που έχει βάλει ως στόχο υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, με συνέντευξη του στην Φινλανδική Helsingin Sanomat. Ζητάει υπεύθυνη στήριξη από τη μεριά της Ε.Ε. ενώ τονίζει πως συζητήσεις για νέο δάνειο θα γίνουν εφ όσον δεν μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές την επόμενη χρονιά. (....... !!!!!)




Κάτι που παραδέχεται ότι για την ώρα φαντάζει δύσκολο. Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα των FT το οποίο έκανε λόγο για νέο δάνειο της Ελλάδας, δήλωσε πως "δεν θα σχολιάσω, καθώς δεν έχουν παρθεί αποφάσεις. Οι αποφάσεις για αυτό το θέμα (τον πρόσθετο δανεισμό) θα παρθούν αργότερα. Εξαρτάται από το αν μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές την επόμενη χρονιά, κάτι που τώρα μοιάζει δύσκολο".

Παρόλα αυτά, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και τρόικας, αναφορικά με την 5η δόση αν και σχολίασε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν δύσκολες. "Όλες οι πλευρές ήταν πολύ επιφυλακτικές, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε περί πρόσθετης βοήθειας" πρόσθεσε.

Σχετικά με τις αποφάσεις της Ε.Ε. ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι "έχουμε διαλέξει ένα κοινό δρόμο στην Ευρωζώνη. Για αυτό δεν πρέπει να είμαστε λαϊκιστές και να απαξιώνουμε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα. Το πιο σημαντικό είναι να στηρίξουμε την κοινή οικονομία.".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες