antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Σε συναγερμό για τις «συστημικές επιπτώσεις» της κρίσης καλεί ο Μάριο Ντράγκι

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας και επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, προειδοποιεί για επικίνδυνες «σημαντικές συστημικές επιπτώσεις» που θα μπορούσε να έχει η τρέχουσα κρίση χρέους τρίτων χωρών -μελών, στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.



"Στη ζώνη του ευρώ, η κρίση κρατικού χρέους τριών χωρών, οι οποίες αντιστοιχούν στο 6% του ΑΕΠ της ευρωζώνης, μπορεί να προκαλέσει σημαντικές συστημικές επιπτώσεις", δήλωσε ο κ.Ντράγκι, δίχως να κατονομάσει αλλά παραπέμποντας σαφώς στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, σε δηλώσεις του μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Τις επισημάνσεις αυτές διατύπωσε ο κ.Ντράγκι στη διάρκεια ομιλίας του κατά την ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ιταλίας, όπου συμπλήρωσε ότι η ευρωζώνη "αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη δοκιμασία από την ίδρυσή της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η δημοσιονομική εποπτεία, η οποία αποδυναμώθηκε στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας με πρωτοβουλία των τριών μεγαλύτερων χωρών, εμφάνισε ελλείψεις τη στιγμή ακριβώς που καθίστατο απαραίτητη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες