antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αμετακίνητη θα μείνει η ΕΚΤ σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Η ΕΚΤ δεν πρόκειται να χαλαρώσει τη έντονα αρνητική στάση της έναντι της πρότασης για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε το απερχόμενο μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ Gertrude Tumpel-Gugerell.



Η Tumpel-Gugerell δήλωσε στο Ρόιτερς πως δίνοντας στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή των χρεών της ισοδυναμεί με χρεοκοπία ασχέτως του πως θα παρουσιαστεί επικοινωνιακά.

Όταν ρωτήθηκε για το αν μία πλήρης ή μία ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αποτελεί μία εκδοχή με την οποία θα μπορούσε να συμπλεύσει η ΕΚΤ, κατηγορηματικά απέρριψε την ιδέα λέγοντας πως "δεν αποτελεί επιλογή".

Ερωτηθείσα επίσης για το εάν η ΕΚΤ θα μπορούσε να χαλαρώσει τη στάση της όταν θα καθήσει στο ίδιο τραπέζι με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ελληνική κυβέρνηση για να συζητήσουν πάνω στην έκθεση της τρόικα για την πορεία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, απάντησε επίσης αρνητικά τονίζοντας πως "δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο".

Τέλος, αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο μία εκούσια από τους ιδιώτες επενδυτές αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους θα ικανοποιούσε την ΕΚΤ.

Σημιεώνεται πως ένας αριθμός κορυφαίων στελεχών της ΕΚΤ κάνουν τελευταία σκόπιμα ωμές προειδοποιήσεις για τις συνέπειες μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες