antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Συνεχίστηκε και το Μάρτιο η συρρίκνωση του εμπορίου

Κατά 15,5% μειώθηκε το Μάρτιο του 2011 ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο (χωρίς τα καύσιμα) σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η πτώση του όγκου (χωρίς τα καύσιμα) καθώς ο σχετικός δείκτης κατά το εξεταζόμενο διάστημα «έπεσε» κατά 17,7%.



Ακόμη και αν συμπεριληφθούν στο δείκτη τα καύσιμα, η πορεία του λιανικού εμπορίου παραμένει έντονα πτωτική. Συγκεκριμένα, ο δείκτης κύκλου εργασιών του κλάδου μειώθηκε κατά 13,2% έναντι αύξησης 14,5% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση μεταξύ των ετών 2010 – 2009. Πτωτικά, κατά 17,5%, κινήθηκε και ο όγκος του λιανικού εμπορίου κατά το Μάρτιο του 2011, έναντι αύξησης 9,7% που είχε σημειωθεί ένα χρόνο πριν.

Όπως προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλούς καταναλωτές να περικόπτουν, μήνα με το μήνα, ακόμη και τις ποσότητες τροφίμων που αγοράζουν αλλά και τη βενζίνη στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης όγκου το Μάρτιο μειώθηκε κατά 11,1% στα καταστήματα ειδών διατροφής και κατά 16,1% στα καταστήματα καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες