antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Fink: Τα προβλήματα της Ευρώπης «πάνε πολύ μακρύτερα» από την Ελλάδα

Τα χρηματοπιστωτικά προβλήματα της Ευρώπης δεν περιορίζονται στην Ελλάδα και μία αναδιοργάνωση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος είναι εντελώς απαραίτητη, δήλωσε σε συνέντευξη του προς την τηλεόραση του Μπλούμπεργκ ο Laurence D. Fink, διευθύνων σύμβουλος της BlackRock Inc. (BLK).




"Το ευρωπαϊκό πρόβλημα εκτείνεται πολύ πέραν της Ελλάδας" δήλωσε ο Fink. "Η Ελλάδα είναι το πλέον άμεσο πρόβλημα. Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολη την αναδιάρθρωση της Ελλάδας, χωρίς την κατανόηση πως θα απαιτηθεί πιθανότατα η αναδιάρθρωση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας".

Πολλές μικρότερες τράπεζες στην Ευρώπη θα χρειαστούν να ενισχυθούν κεφαλαιακά, δήλωσε ο Fink. Οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες είναι σημαντικά ενισχυμένες κεφαλαιακά, όμως μία υποτίμηση μέρους των κρατικών χρεών θα φέρει πιέσεις και σε αυτές, πρόσθεσε.

"Το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη έχει στην κατοχή του όλα αυτά τα χρέη. Εάν αναδιαρθρώσουμε μία χώρα, προκαλούμε μεγάλες κεφαλαιακές πιέσεις στις τράπεζες αυτές. Πριν αναδιαρθρώσουμε οποιαδήποτε χώρα, πρέπει να αναδιαρθρώσουμε το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη".

Η Ευρώπη θα χρειαστεί ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα TARP (όπως αυτό των ΗΠΑ για τη διάσωση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων), δήλωσε ο Fink. Η BlackRock συμβούλεψε τη Fed με μη ρευστοποιήσιμα χαρτοφυλάκια στο κορύφωμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες