antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η Λαγκάρντ γενική διευθύντρια του ΔΝΤ

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, επικράτησε στην κούρσα για δύο, του μεξικανού Κάρστενς για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.




Το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού την εξέλεξε ως νέα γενική διευθύντρια και πρόεδρο του για τα επόμενα 5 χρόνια.

Η 55χρονη Λαγκάρντ, είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στην υψηλότερη βαθμίδα του ΔΝΤ και θα αναλάβει τα καθήκοντα της από τις 5 Ιουλίου του 2011.

Tο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας χαρκτήρισε την εκλογή ως "μία νίκη για την Γαλλία"

"Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα συνομιλήσει με την κ. Λαγκάρντ για να τη συγχαρεί" προσθέτει το γαλλικό προεδρικό μέγαρο.

Αν και επρόκειτο για μια μονομαχία στήθος με στήθος, τις τελευταίες ώρες, έπειτα από την δημοσιοποίηση της πρόθεσης να ψηφίσουν υπέρ της Λαγκάρντ, ΗΠΑ και Βραζιλία, το τοπίο ξεκαθάρισε.

"Το ΔΝΤ ήταν στην υπηρεσία των 187 χωρών μελών κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, γεγονός που το οδήγησε να εξελιχθεί βαθιά. Βασική μου προτεραιότητα θα είναι να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, με την ίδια αποφασιστικότητα. Όπως είπα στο διοικητικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της εκλογής, η δράση του ΔΝΤ θα πρέπει να είναι η αρμόζουσα, αποτελεσματική και θεμιτή για να διασφαλίσουμε την πιο ισχυρή και στέρεη ανάπτυξη, τη μακροοικονομική σταθερότητα και ένα καλύτερο μέλλον για όλους" τόνισε η Λαγκάρντ, αμέσως μετά την εκλογή της, σχολιάζοντας ότι "την τιμά βαθιά η εμπιστοσύνη" που έδειξαν στο πρόσωπό της οι χώρες μέλη του ΔΝΤ.

"Ευχαριστώ θερμά το σύνολο των χωρών μελών του ΔΝΤ για την ευρεία υποστήριξή που μου προσέφεραν και εκφράζω το σεβασμό και την εκτίμησή μου για το συνάδελφο και φίλο Αγκουστίν Κάρστενς", υπογράμμισε η Λαγκάρντ.
Συγχαρητήρια Βενιζέλου σε Λαγκάρντ

Ο υπουργός Οικονομικών, από τη Βουλή συνεχάρη την Κριστίν Λαγκάρντ για την εκλογή της στην ηγεσία του ΔΝΤ. Όπως δήλωσε:

«Με ειδοποιεί ο εκπρόσωπος της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο Καθηγητής κ. Ρουμελιώτης, ότι πριν από λίγο εξελέγη νέα Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η έως τώρα Γαλλίδα Υπουργός Οικονομικών η κα Lagarde και θα ήθελα να το ανακοινώσω αυτό το Σώμα και να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές για καλή επιτυχία εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες