antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

«Κομμένη» η βοήθεια προς την Ελλάδα αν δεν εφαρμοστεί το Μεσοπρόθεσμο λέει και η ΕΚΤ

Μόνο με την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων λιτότητας η Ελλάδα θα καταφέρει να πάρει περαιτέρω βοήθεια, δήλωσε ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.




«Υπάρχει μόνο ένα σχέδιο, το σχέδιο α’. Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας για την περαιτέρω εξοικονόμηση χρημάτων, το οποίο θα ψηφιστεί από το κοινοβούλιο τις επόμενες μέρες» δήλωσε.

«Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποτύχει να εφαρμόσει τα μέτρα περικοπής δαπανών και να προχωρήσει τις αποκρατικοποιήσεις δεν περιμένω η διεθνής κοινότητα να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα πέραν του Ιουλίου» συμπληρώνει ο ίδιος.

Αυτές οι δηλώσεις του Στάρκ, έρχονται ως απάντηση στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος υποστήριξε ότι η χώρα μπορεί να καταφέρει να χαλαρώσει τις προσπάθειες της εφόσον το υπάρχον πρόγραμμα εφαρμοστεί.

«Δεν ξέρω τι πυροδότησε αυτές τις δηλώσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση προκάλεσαν ενοχλήσεις και είναι ξεκάθαρο ότι δεν βοηθούν την ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα» τόνισε ο ίδιος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες