antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η Ε.Ε. στρέφει τώρα την προσοχή της στον Εφαρμοστικό

Με ικανοποίηση, αλλά και νέες πιέσεις για την υπερψήφιση του εφαρμοστικού νόμου, υποδέχτηκαν οι Βρυξέλλες τα 155 «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο. Για «ψήφο εθνικής ευθύνης» έκαναν λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.



Έδωσαν στη δημοσιότητα κοινή δήλωση, στην οποία αναφέρουν ότι η Ελλάδα έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, στο "αναγκαίο" μονοπάτι της δημοσιονομικής προσαρμογής και των δομικών μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν την ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, πρόσθεσαν ότι έκανε ένα ζωτικό βήμα προς τα πίσω από το καταστροφικό σενάριο της χρεοκοπίας.

"Αύριο, τα μάτια όλης της Ευρώπης θα είναι και πάλι στραμμένα προς την Αθήνα, καθώς οι βουλευτές θα κληθούν να εγκρίνουν τα μέτρα για την εφαρμογή του προγράμματος", σημείωσαν. "Μία δεύτερη θετική ψήφος θα στρώσει το δρόμο για την καταβολή της επόμενη δόσης της οικονομικής βοήθειας. Θα επιτρέψει επίσης να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες για την παροχή ενός δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας, το οποίο θα επιτρέψει στη χώρα να προχωρήσει προς τα εμπρός και να αποκαταστήσει την ελπίδα στον ελληνικό λαό", κατέληξαν στη δήλωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες