antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Κουτρουμάνης: «Σε νέα βάση» η ανέγερση κατοικιών από τον ΟΕΚ

Σε... αμαρτίες του παρελθόντος αποδίδει ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας. Υποστήριξε, πάντως, ότι το κατασκευαστικό πρόγραμμα του Οργανισμού δεν έχει σταματήσει, αλλά έχει τεθεί «σε νέα βάση».




Όπως είπε, απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου και Απόστολου Νάνου, τα κριτήρια για την κατασκευή εργατικών κατοικιών είναι η κάλυψη των στεγαστικών αναγκών, η καταλληλότητα του οικοπέδου, η εξυπηρέτηση με δίκτυα υποδομής και η γεωγραφική κατανομή.

Όσον αφορά στις δραστηριότητες του ΟΕΚ, υποστήριξε ότι "η δραματική μείωση του κατασκευαστικού έργου του ΟΕΚ ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με την οποία η προτεραιότητα δόθηκε στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών που δημιούργησε το δανειοδοτικό πρόγραμμα, αφήνοντας σε υστέρηση τον άλλο βραχίονα δράσης του ΟΕΚ, δηλαδή, την ανέγερση οικισμών".

Πρόσθεσε ότι η τόνωση του κατασκευαστικού έργου, αποτελεί στόχο του ΟΕΚ, καθώς δημιουργεί μια μικρή, τοπικής εμβέλειας αναπτυξιακή δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες