antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Νοθεία στα καύσιμα καταγγέλλει η ΠΟΠΕΚ

Στις τεχνικές παράνομων κυκλωμάτων που νοθεύουν τα καύσιμα, όπως για παράδειγμα η νοθεία αμόλυβδης βενζίνης με αιθανόλη, αναφέρεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σε σανακοίνωσή της.



Στις παράνομες τεχνικές νόθευσης καυσίμων περιλαμβάνονται, σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, η ανάμειξη σούπερ αμόλυβδης με απλή βενζίνη, πετρελαίου κίνησης με θέρμανσης ή ναυτιλίας, το οποίο αποχρωματίζεται σε αυτοσχέδια "διυλιστήρια", την επανεισαγωγή αδασμολόγητων καυσίμων, η ανάμιξη πετρελαίου με χρησιμοποιημένα λιπαντικά, καθώς και οι ελλειμματικές παραδόσεις καυσίμων στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων από πειραγμένες αντλίες.

"Εδώ και χρόνια οι νομοταγείς πρατηριούχοι εισπράττουν υποσχέσεις για πάταξη της παρανομίας στη διακίνηση καυσίμων ενώ τα παρακυκλώματα εισπράττουν υπερκέρδη. Οι τίμιοι πρατηριούχοι υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό και οδηγούνται στο λουκέτο ενώ το κράτος με την διαπιστωμένη αδυναμία ή αδιαφορία να ελέγξει τα κυκλώματα αυτά, στην πράξη ενισχύει την παρανομία", αναφέρει η ΠΟΠΕΚ, με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου στο τελωνείο Κερατσινίου και τα διυλιστήρια Ασπροπύργου.

Η ομοσπονδία πρατηριούχων έθεσε στον Π. Οικονόμου το ζήτημα της μη εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για την εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών στην αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς με καύσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες