antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Στις 22 Αυγούστου στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Στις 18 Αυγούστου θα παραδώσει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο οποίο θα ενσωματώνονται αλλαγές, με βάση τις προτάσεις των βουλευτών από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, το νομοσχέδιο θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.




Όπως ανακοίνωσε η Άννα Διαμαντοπούλου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου διαβάστηκε για δεύτερη φορά το κείμενο του νομοσχεδίου και κατέθεσαν προτάσεις τροποποιήσεων πολλοί βουλευτές, μέχρι και χθες το βράδυ, στο υπουργείο κατετίθεντο προτάσεις για βελτιώσεις.

Από την πλευρά της Ν.Δ. ο εισηγητής Άρης Σπηλιωτόπουλος τόνισε πως επιφυλάσσεται για την τελική τοποθέτηση του κόμματός του σε βασικά άρθρα, ενώ επέμεινε στην αρχική τοποθέτηση του κόμματός του επί της αρχής του νομοσχεδίου. Μάλιστα υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. δεν θα θέσει «για τους τύπους» θέμα συνταγματικότητας, αλλά για το Αυτοδιοίκητο τόνισε πως υπάρχει ζήτημα.

Ο ΛΑ.Ο.Σ υπερψηφίζει επί της αρχής, εκτιμώντας πως, παρά τις αδυναμίες του νομοσχεδίου, ως προς την λειτουργικότητά του, είναι καλύτερο από το ισχύον.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει επισημαίνοντας πως αυτό το σχέδιο νόμου «βάζει ταφόπλακα στην όποια ανώτατη και δωρεάν εκπαίδευση έχουμε», όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δια του Τάσου Κουράκη, θεωρεί ότι το σχέδιο νόμου έχει προβλήματα νεποτισμού και αδιαφάνειας και δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες