antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Σταθερή η ανεργία στην Ευρώπη, στα ύψη στην Ελλάδα

Στο 9,9% παρέμεινε και τον Ιούνιο το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη. Σταθερό ήταν και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου διαμορφώθηκε στο 9,4%. Αντιθέτως, στην Ελλάδα, όπου σημειώνεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας πανευρωπαϊκά, η αύξηση είναι ανεξέλεγκτη.




Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), στη χώρα μας η αύξηση των ανέργων ως ποσοστό επί του εργατικού δυναμικού είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη, καθώς μεταξύ 2010 και 2011 (τελευταία στοιχεία για Μάρτιο) από το 11% η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 15%.

Με βάση την τελευταία δημοσίευση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), η ανεργία τον Απρίλιο διαμορφώθηκε ακόμη υψηλότερα αγγίζοντας το 15,8%.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, «πρωταθλήτρια» στην ανεργία παραμένει η Ισπανία (21%). Τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα οι νέοι σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος. Η ανεργία των νέων, κάτω των 25 ετών στην Ισπανία ήταν στο 45,7% ενώ στην Ελλάδα άγγιξε το 38,5% το α’ τρίμηνο του έτους, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες